Tilbage til skudsmålsbogen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten den 28. august 2021.

Der er meget at være skuffet over ved den nuværende regering; manglende handlinger på klimaområdet, manglende løft i velfærden, ikke mindst på handicapområdet og senest indgrebet i sygeplejerskekonflikten.

Som om det ikke er nok, kommer børne- og undervisningsministeren så med en ny karakter til eleverne i folkeskolens ældste klasser.

En karakter, der i bedste fald er komplet irrelevant. I værste fald lægger den endnu mere pres på ikke bare “stræberne” men også alle de andre børn.

De børn, der i forvejen har det lidt svært ved at holde koncentrationen, har jo ikke en jordisk chance for en god karakter i “flid”.

Måske vi bare skulle gå tilbage til skudsmålsbogen, så læreren kan skrive “flink og villig”.

Kære socialdemokrater, kan i ikke selv høre det? Jeg tror ikke et sekund på, at vi får dygtigere eller gladere skoleelever ved at indføre endnu en karakter. Og vi får heller ikke gladere lærere.

Lad nu lærerne passe deres arbejde med så få mærkværdige indblandinger som muligt. Det tror jeg giver de gladeste lærere, og dermed langt de bedste muligheder for god undervisning. Og uanset alt andet, er god undervisning grundstenen for, at børnene rent faktisk lærer noget.

Sarah Nørris, byrådsmedlem for Enhedslisten.